Kaiku: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaiku

Kaiku on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaikujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 43

v. 2017 43

v. 2018 43

v. 2019 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaiku on sijalla 12 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaikuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kaiun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1944
Yritykset
perust. 1947–2016

Sana Kaiku esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kaiku osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kaiku esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaikukatu, Kaikukuja, Kaikupolku, Kaikurinne, Kaikutie, Kaiuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kaiku

Kaiku on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Kaiku oli yhtenä etunimenä 40 miehellä. Samaan aikaan Kaiku oli 42 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайку tarkoittaa nimeä Kaiku. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caicu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaiku olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaiku tai Kaisa Kaiku.

Kaiku on myös tavallinen lehmien nimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaiku

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaiku, Finland.

©Tuomas Salste