Kaila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaila

Kaila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen.

Kailojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 397 max

v. 1985 426

v. 2014 516

v. 2015 529

v. 2016 529

v. 2017 529

v. 2018 531

v. 2019 532

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaila on sijalla 1 620.

Sanan kaila merkitys on 'kaisla'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Kaila on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaila on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1920

Kailoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 36 Kailan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kailojen yleisin asuinpaikka oli Helsinki (11 henkeä). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1938
Yritykset
perust. –2018

Sana Kaila tai Kailan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaila

Kaila (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kailamaantie, Kailantie, Uuno Kailas gata. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kaila

Kaila on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Kaila oli yhtenä etunimenä 14 naisella. Sukunimenä Kaila on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 532 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (13 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1).

Kailat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 193 henkeä, joiden sukunimi oli KAILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайла tarkoittaa nimeä Kaila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaila tai Kaisa Kaila.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaila, Finland.

©Tuomas Salste