Kaimio: Sukunimi-info

Kaimio

Tietoja sukunimestä Kaimio

Kaimio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaimioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 36

v. 2020 35

v. 2022 37

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaimio on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaimio ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaimio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaimio on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1969

Vuosina 1961–1969 kuolleet Kaimiot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Kaimion kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kaimio. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaimio. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каймио tarkoittaa nimeä Kaimio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caimiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaimio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaimio tai Kaisa Kaimio.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaimio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaimio, Finland.

©Tuomas Salste