Kainiemi: Sukunimi-info

Kainiemi

Tietoja sukunimestä Kainiemi

Kainiemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kainiemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2015 71

v. 2016 71

v. 2017 72

v. 2018 71

v. 2019 70

v. 2020 69

v. 2021 68

v. 2022 68

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kainiemi on sijalla 9 047. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Kainiemeä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kainiemi

Kainiemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kainiemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kainiemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kainiemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kainiementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайниеми ("Kainijemi") tarkoittaa nimeä Kainiemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cainiemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kainiemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaino Kainiemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kainiemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kainiemi, Finland.

©Tuomas Salste