Kaipola: Sukunimi-info

Kaipola

Tietoja sukunimestä Kaipola

Kaipola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Kaipola-nimisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2023 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Paikannimi Kaipola

Kaipola
(paikannimi)
Kaipola Karjalassa
(karttanimi)

Kaipola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaipola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaipola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaipola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaipolan koulutie, Kaipolantie, Kaipolanväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайпола tarkoittaa nimeä Kaipola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaipola tai Kaisa Kaipola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaipola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaipola, Finland.

©Tuomas Salste