Kaira: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaira

Kaira on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kairojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 78

v. 2016 77

v. 2017 78

v. 2018 77

v. 2019 79

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaira on sijalla 7 990. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaira on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaira on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kairoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Kairan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915–1930
Yritykset
perust. –2016

Sana Kaira esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaira

Kaira (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaira on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaira jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaira esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kairakatu, Kairakuja, Kairankuja, Kairantie, Kairatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kairat ulkomailla

Ruotsissa Kaira oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 96 henkeä, joiden sukunimi oli KAIRA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайра tarkoittaa nimeä Kaira. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaira tai Kaisa Kaira.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaira

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaira, Finland.

©Tuomas Salste