Kairikko: Sukunimi-info

Kairikko

Tietoja sukunimestä Kairikko

Kairikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kairikko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 32

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kairikko on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kairikko ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kairikko on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kairikko on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940
Yritykset
perust. –1981

Sana Kairikko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kairikko osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kairikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kairikonpolku, Kairikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайрикко tarkoittaa nimeä Kairikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kairiko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cairickå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kairikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kairikko tai Kaisa Kairikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Kairikko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kairikko, Finland.

©Tuomas Salste