Kaislaniemi: Sukunimi-info

Kaislaniemi

Tietoja sukunimestä Kaislaniemi

Kaislaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaislaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 35

v. 2020 36

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaislaniemi on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaislaniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaislaniemien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaislaniemi on melko pitkä nimi.

Kaislaniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaislaniemi on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kaislaniemi

Kaislaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaislaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaislaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaislaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaislaniementie, Kaislaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайсланиеми ("Kaislanijemi") tarkoittaa nimeä Kaislaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caislaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaislaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaisla Kaislaniemi tai Kai Kaislaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaislaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaislaniemi, Finland.

©Tuomas Salste