Kaislaranta: Sukunimi-info

Kaislaranta

Tietoja sukunimestä Kaislaranta

Kaislaranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaislarantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 24

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaislaranta on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaislaranta ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaislarantojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 70 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaislaranta on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886–1905

Kaislarantoja tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Kaislarannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaislaranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918–1941
Yritykset
perust. 1973–2021

Sana Kaislaranta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaislaranta

Kaislaranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaislaranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaislaranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaislaranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaislarannankuja, Kaislarannantie, Kaislaranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайсларанта tarkoittaa nimeä Kaislaranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caislaranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaislaranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaisla Kaislaranta tai Kai Kaislaranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaislaranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaislaranta, Finland.

©Tuomas Salste