Kaisti: Sukunimi-info

Kaisti

Tietoja sukunimestä Kaisti

Kaisti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kaistien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2018 54

v. 2020 56

v. 2022 55

v. 2023 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaisti on sijalla 10 581.

Kaisti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaisti on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kaisti

Kaisti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaisti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaisti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaisti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaistintie, Kaistisgatan, Kaistivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайсти tarkoittaa nimeä Kaisti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caistj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaisti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaisa Kaisti tai Kai Kaisti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaisti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaisti, Finland.

©Tuomas Salste