Kaita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaita

Kaita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 86

v. 2015 85

v. 2016 85

v. 2017 87

v. 2018 84

v. 2019 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaita on sijalla 7 728. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Kaitoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Kaidan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaitojen yleisin asuinpaikka oli Taipalsaari (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaita, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924
Yritykset
perust. 1965–2016

Sana Kaita esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaita

Kaita (paikannimi)Kaita (karttanimi)

Kaita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, pelto/niitty, saari, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Kaita esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaita esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaidanahde, Kaidankuja, Kaidanlaita, Kaidanpää, Kaidantie, Kaita, Kaitakuja, Kaitapolku, Kaitatie, Ukkosaarentie Kaita. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kaidat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 102 henkeä, joiden sukunimi oli KAITA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайта tarkoittaa nimeä Kaita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaita tai Kaisa Kaita.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaita, Finland.

©Tuomas Salste