Kaitamäki: Sukunimi-info

Kaitamäki

Tietoja sukunimestä Kaitamäki

Kaitamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaitamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 26

v. 2017 28

v. 2018 27

v. 2019 28

v. 2020 27

v. 2021 27

v. 2022 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaitamäki on sijalla 17 953. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kaitamäki

Kaitamäki
(paikannimi)
Kaitamäki Karjalassa
(karttanimi)

Kaitamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaitamäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaitamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaitamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaitamäenkuja, Kaitamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайтамяки ("Kaitamjaki") tarkoittaa nimeä Kaitamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kaitameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caitamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaitamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaitamaki tai Kaitamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaitamäki tai Kaisa Kaitamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaitamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaitamäki, Finland.

©Tuomas Salste