Kaitaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaitaniemi

Kaitaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaitaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 51

v. 2016 50

v. 2017 49

v. 2018 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaitaniemi on noin sijalla 11 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaitaniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Kaitaniemi

Kaitaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaitaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaitaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaitaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaitaniementie, Kaitaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайтаниеми ("Kaitanijemi") tarkoittaa nimeä Kaitaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caitaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaitaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaitaniemi tai Kaija Kaitaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaitaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kaitaniemi, Finland.

©Tuomas Salste