Kaituri: Sukunimi-info

Kaituri

Tietoja sukunimestä Kaituri

Kaituri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaiturien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 35

v. 2020 38

v. 2022 40

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaituri on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaituri ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaituri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaituri on suojattu 1981 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kaituri. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kaituri-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Kaituri

Kaituri (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaituri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; pelto/niitty; saari; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaituri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaituri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaiturivägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайтури tarkoittaa nimeä Kaituri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caiturj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaituri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaituri tai Kaisa Kaituri.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaituri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaituri, Finland.

©Tuomas Salste