Kaivokallio: Sukunimi-info

Kaivokallio

Tietoja sukunimestä Kaivokallio

Kaivokallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaivokallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 23

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaivokallio on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaivokallio ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaivokallio on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kaivokallio

Kaivokallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaivokallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaivokallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaivokallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaivokalliontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайвокаллио tarkoittaa nimeä Kaivokallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caifwocalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaivokallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaivokallio tai Kaisa Kaivokallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaivokallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaivokallio, Finland.

©Tuomas Salste