Kaivolahti: Sukunimi-info

Kaivolahti

Tietoja sukunimestä Kaivolahti

Kaivolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaivolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaivolahti on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaivolahti ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Kaivolahti

Kaivolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaivolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaivolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaivolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaivolahdenkatu, Kaivolahdenkuja, Kaivolahdenpolku, Kaivolahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайволахти tarkoittaa nimeä Kaivolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caifwolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaivolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaivolahti tai Kaisa Kaivolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaivolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaivolahti, Finland.

©Tuomas Salste