Kaivosoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaivosoja

Kaivosoja on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kaivosojien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 104

v. 2014 135

v. 2015 134

v. 2016 136

v. 2017 136

v. 2018 136

v. 2019 139

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaivosoja on sijalla 5 153.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1918

Kaivosojia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kaivosojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaivosoja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kaivosoja

Kaivosoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaivosoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, vesialue, virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaivosoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaivosoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaivosojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kaivosojat ulkomailla

Ruotsissa Kaivosoja oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайвосоя tarkoittaa nimeä Kaivosoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caifwosoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaivosoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaivosoja tai Kaisa Kaivosoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaivosoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaivosoja, Finland.

©Tuomas Salste