Kajantola: Sukunimi-info

Kajantola

Tietoja sukunimestä Kajantola

Kajantola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kajantola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 29

v. 2020 29

v. 2022 29

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kajantola on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kajantola ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kajantola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kajantola on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kajantola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kajantola

Kajantola (paikannimi)

Kajantola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kajantola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каянтола tarkoittaa nimeä Kajantola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caiandola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kajantola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaj Kajantola tai Kajsa Kajantola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kajantola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kajantola, Finland.

©Tuomas Salste