Kajaus: Sukunimi-info

Kajaus

Tietoja sukunimestä Kajaus

Kajaus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kajausten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 68

v. 2016 68

v. 2017 70

v. 2018 73

v. 2019 71

v. 2020 71

v. 2021 71

v. 2022 71

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kajaus on sijalla 8 735. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kajaus on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kajaus on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1936
Yritykset
perust. 1983–2007

Sana Kajaus esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kajaukset ulkomailla

Ruotsissa Kajaus oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каяус tarkoittaa nimeä Kajaus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kajauss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caiaus on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kajaus olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaj Kajaus tai Kajsa Kajaus.

Samankaltaisia nimiä kuin Kajaus

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kajaus, Finland.

©Tuomas Salste