Kajo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kajo

Kajo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kajojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

v. 2017 48

v. 2018 49

v. 2019 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kajo on sijalla 11 161. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kajo on lyhyt nimi.

Kajo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kajo on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kajoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Kajon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. 1981–2013

Sana Kajo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kajo osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kajo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kajogränden, Kajokatu, Kajokuja, Kajontie, Kajopolku, Kajotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kajo

Kajo on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Kajo oli yhtenä etunimenä 24 miehellä. Samaan aikaan Kajo oli 51 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (17 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (7).

Kajot ulkomailla

Ruotsissa Kajo oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Norjassa Kajo oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Kajot Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайо ("Kaio") tarkoittaa nimeä Kajo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kajo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaj Kajo tai Kajsa Kajo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kajo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kajo, Finland.

©Tuomas Salste