Kajo: Sukunimi-info

Kajo

Tietoja sukunimestä Kajo

Kajo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kajojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

v. 2017 48

v. 2018 49

v. 2019 51

v. 2020 51

v. 2021 53

v. 2022 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kajo on sijalla 10 724. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kajo on lyhyt nimi.

Kajo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kajo on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kajoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kajon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. 1981–2020

Sana Kajo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kajo osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kajo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kajogränden, Kajokatu, Kajokuja, Kajontie, Kajopolku, Kajotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kajo

Kajo on myös etunimi. Vuonna 2022 Kajo oli yhtenä etunimenä 48 suomalaisella (38 miestä, 10 naista). Samaan aikaan Kajo oli 54 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kajot ulkomailla

Ruotsissa Kajo oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Norjassa Kajo oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Kajot Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайо ("Kaio") tarkoittaa nimeä Kajo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kajo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaj Kajo tai Kajsa Kajo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kajo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kajo, Finland.

©Tuomas Salste