Kakkola: Sukunimi-info

Kakkola

Tietoja sukunimestä Kakkola

Kakkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kakkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 68 max

v. 2014 64

v. 2016 64

v. 2018 64

v. 2020 62

v. 2022 61

v. 2023 61

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kakkola on sijalla 9 760. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 032.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Kakkolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kakkolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kakkola. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kakkola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1930
Yritykset
perust. –1998

Sana Kakkola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kakkola

Kakkola
(paikannimi)
Kakkola Karjalassa
(karttanimi)

Kakkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kakkola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kakkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kakkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kakkolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каккола tarkoittaa nimeä Kakkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kakola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cackola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kakkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kakkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kakkola, Finland.

©Tuomas Salste