Kalajo: Sukunimi-info

Kalajo

Tietoja sukunimestä Kalajo

Kalajo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kalajo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalajo on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kalajo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kalajo-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 74 %.

Kalajo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kalajo on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kalajo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калайо ("Kalaio") tarkoittaa nimeä Kalajo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calaiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalajo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalajo tai Kalla Kalajo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalajo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalajo, Finland.

©Tuomas Salste