Kalajoki: Sukunimi-info

Kalajoki

Tietoja sukunimestä Kalajoki

Kalajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kalajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 62

v. 2015 59

v. 2016 57

v. 2017 57

v. 2018 55

v. 2019 55

v. 2020 57

v. 2021 57

v. 2022 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalajoki on sijalla 10 287. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kalajoki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kalajoki on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kalajoki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1892–1939
Yritykset
perust. –2020

Sana Kalajoen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kalajoki

Kalajoki
(paikannimi)
Kalajoki Karjalassa
(karttanimi)

Kalajoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kaupunki, talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Kalajoki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kalajoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalajoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kalajoet ulkomailla

Ruotsissa Kalajoki oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калайоки ("Kalaioki") tarkoittaa nimeä Kalajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calaiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalajoki tai Kalla Kalajoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalajoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalajoki, Finland.

©Tuomas Salste