Kalakoski: Sukunimi-info

Kalakoski

Tietoja sukunimestä Kalakoski

Kalakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kalakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 28

v. 2020 29

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalakoski on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kalakoski ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kalakoskien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 69 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1962–1970

Vuosina 1962–1970 kuolleet Kalakosket asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kalakosken kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Kalakoskea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. 2001

Sana Kalakosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kalakoski

Kalakoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalakoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калакоски tarkoittaa nimeä Kalakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calacoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalakoski tai Kalla Kalakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalakoski, Finland.

©Tuomas Salste