Kalaniemi: Sukunimi-info

Kalaniemi

Tietoja sukunimestä Kalaniemi

Kalaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kalaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

v. 2017 40

v. 2018 41

v. 2019 43

v. 2020 42

v. 2021 41

v. 2022 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalaniemi on sijalla 12 932. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kalaniemien enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Paikannimi Kalaniemi

Kalaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalaniemenkaarre, Kalaniemenkuja, Kalaniemenraitti, Kalaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каланиеми ("Kalanijemi") tarkoittaa nimeä Kalaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalaniemi tai Kalla Kalaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalaniemi, Finland.

©Tuomas Salste