Kalasniemi: Sukunimi-info

Kalasniemi

Tietoja sukunimestä Kalasniemi

Kalasniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kalasniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 71 max

v. 2014 79

v. 2016 76

v. 2018 72

v. 2020 72

v. 2022 72

v. 2023 71

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalasniemi on sijalla 8 739. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 768.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kalasniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kalasniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kalasniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kalasniemiä on 71.

Asuinpaikat 1956–1968 kuolleilla

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Kalasniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Kalasniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kalasniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kalasniemi

Kalasniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalasniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalasniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalasniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalasniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каласниеми ("Kalasnijemi") tarkoittaa nimeä Kalasniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calasniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalasniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalasniemi tai Kalla Kalasniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalasniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalasniemi, Finland.

©Tuomas Salste