Kalevi: Sukunimi-info

Kalevi

Tietoja sukunimestä Kalevi

Kalevi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Kalevien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1965

Vuosina 1956–1965 kuolleet Kalevit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kalevin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1943
Yritykset
perust. –2019

Sana Kalevi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kalevi osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kalevi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalevinkuja, Kalevinpiha, Kalevinpolku, Kalevintanhua, Kalevintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kalevi

Kalevi on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Kalevi oli yhtenä etunimenä 92 600 suomalaisella (92 595 miestä, 5 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 30:s mies oli etunimeltään Kalevi. Tieto koskee Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калеви tarkoittaa nimeä Kalevi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calefwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalevi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaleva Kalevi tai Kalla Kalevi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalevi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalevi, Finland.

©Tuomas Salste