Kalevi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalevi

Kalevi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kalevien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalevi on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Kalevi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kalevi osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kalevi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalevinkuja, Kalevinpiha, Kalevinpolku, Kalevintanhua, Kalevintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kalevi

Kalevi on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Kalevi oli yhtenä etunimenä 98 741 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 30:s mies oli etunimeltään Kalevi. Juuri etunimenä Kalevi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (93 216 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (5 525).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калеви tarkoittaa nimeä Kalevi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calefwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalevi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaleva Kalevi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalevi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kalevi, Finland.

©Tuomas Salste