Kalevo: Sukunimi-info

Kalevo

Tietoja sukunimestä Kalevo

Kalevo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kalevo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 86

v. 2016 85

v. 2017 84

v. 2018 86

v. 2019 85

v. 2020 84

v. 2021 84

v. 2022 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalevo on sijalla 7 794. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kalevo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kalevo on suojattu 1945 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Kalevo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Etunimi Kalevo

Kalevo on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Kalevo oli yhtenä etunimenä 8 miehellä. Sukunimenä Kalevo on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 82 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (6 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (2).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калево tarkoittaa nimeä Kalevo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calefwå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalevo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaleva Kalevo tai Kalla Kalevo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalevo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalevo, Finland.

©Tuomas Salste