Kaljonen: Sukunimi-info

Kaljonen

Tietoja sukunimestä Kaljonen

Kaljonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaljosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 21

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaljonen on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaljonen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaljonen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaljonen on suojattu 1981 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaljonen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кальонен tarkoittaa nimeä Kaljonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kaljonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calioin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaljonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kaljonen tai Kalla Kaljonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaljonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaljonen, Finland.

©Tuomas Salste