Kalkku: Sukunimi-info

Kalkku

Tietoja sukunimestä Kalkku

Kalkku on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kalkku-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 27

v. 2020 27

v. 2021 27

v. 2022 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalkku on sijalla 17 953. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kalkku

Kalkku (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalkku on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalkku jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalkku esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalkku, Kalkun kehätie, Kalkun viertotie, Kalkunkatu, Kalkunkulma, Kalkuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калкку tarkoittaa nimeä Kalkku. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kalku.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calcu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalkku olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalkku tai Kalla Kalkku.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalkku

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalkku, Finland.

©Tuomas Salste