Kallaanvaara: Sukunimi-info

Kallaanvaara

Tietoja sukunimestä Kallaanvaara

Kallaanvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kallaanvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 32

v. 2018 33

v. 2019 31

v. 2020 31

v. 2021 30

v. 2022 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallaanvaara on sijalla 17 070. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kallaanvaara on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886–1926

Kallaanvaaroja tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Kallaanvaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kallaanvaara, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kallaanvaara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kallaanvaara

Kallaanvaara (paikannimi)

Kallaanvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kallaanvaara jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Kallaanvaarat ulkomailla

Ruotsissa Kallaanvaara oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллаанваара tarkoittaa nimeä Kallaanvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kallānvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Callanfwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kallaanvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalla Kallaanvaara tai Kalle Kallaanvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallaanvaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kallaanvaara, Finland.

©Tuomas Salste