Kallas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kallas

Kallas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on yleinen Virossa. Sen sijaan Suomessa se on melko harvinainen.

Kallaksien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 74

v. 2015 78

v. 2016 78

v. 2017 80

v. 2018 81

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallas on noin sijalla 7 800. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kallas on Suomessa enimmäkseen ulkomaalaisten nimi. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 71 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2018.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kallaksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Kallaksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904–1933
Yritykset
perust. –2006

Sana Kallas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kallas

Kallas (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kallas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallaksenkatu, Kallaksenkuja, Kallaksentie, Kallaskatu, Kallaskuja, Kallaspolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kallas

Kallas on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Kallas oli yhtenä etunimenä 18 miehellä. Sukunimenä Kallas on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 81 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (14 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (4).

Kallakset ulkomailla

Ruotsissa Kallas oli 106 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Kallas oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Kallas on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Virossa Kallas oli 1 525 ihmisen sukunimi vuonna 2008.

81106771525
Kallakset Pohjolassa

Tšekissä Kallas oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 3 770 henkeä, joiden sukunimi oli KALLAS. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 74 henkeä, joiden sukunimi oli KALLAS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kallas.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kallas, Finland.

©Tuomas Salste