Kallenautio: Sukunimi-info

Kallenautio

Tietoja sukunimestä Kallenautio

Kallenautio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kallenautioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 30

v. 2020 31

v. 2022 29

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallenautio on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kallenautio ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kallenautio on melko pitkä nimi.

Kallenautio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kallenautio on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kallenautio

Kallenautio (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallenautio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kallenautio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallenautio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallenautiontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калленаутио tarkoittaa nimeä Kallenautio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Callenautiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kallenautio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kallenautio tai Kalla Kallenautio.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallenautio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kallenautio, Finland.

©Tuomas Salste