Kalliainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalliainen

Kalliainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kalliaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 70

v. 2014 81

v. 2015 83

v. 2016 83

v. 2017 82

v. 2018 81

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliainen on noin sijalla 7 800. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kalliainen

Kalliainen (paikannimi)

Kalliainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalliainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Kalliaiset ulkomailla

Ruotsissa Kalliainen oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kalliainen oli 70 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

811070
Kalliaiset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиайнен tarkoittaa nimeä Kalliainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalliainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalliainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kalliainen, Finland.

©Tuomas Salste