Kallijärvi: Sukunimi-info

Kallijärvi

Tietoja sukunimestä Kallijärvi

Kallijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kallijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 61 max

v. 2014 78

v. 2016 78

v. 2018 78

v. 2020 80

v. 2022 78

v. 2023 76

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallijärvi on sijalla 8 273. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 675.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kallijärviä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Kallijärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Kallijärveä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kallijärvi

Kallijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kallijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallijärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kallijärvet ulkomailla

Ruotsissa Kallijärvi oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиярви ("Kallijarvi") tarkoittaa nimeä Kallijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kallijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Callijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kallijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kallijarvi tai Kallijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kallijärvi tai Kalla Kallijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kallijärvi, Finland.

©Tuomas Salste