Kallijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kallijärvi

Kallijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kallijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 78

v. 2015 78

v. 2016 78

v. 2017 78

v. 2018 78

v. 2019 80

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallijärvi on sijalla 7 929. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kallijärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Kallijärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kallijärvi

Kallijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kallijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallijärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kallijärvet ulkomailla

Ruotsissa Kallijärvi oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиярви ("Kallijarvi") tarkoittaa nimeä Kallijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kallijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Callijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kallijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kallijarvi tai Kallijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kallijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kallijärvi, Finland.

©Tuomas Salste