Kallila: Sukunimi-info

Kallila

Tietoja sukunimestä Kallila

Kallila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kallila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 19

v. 2015 25

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 22

v. 2023 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallila on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kallila ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kallila on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kallila on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kallila-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kallilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Kallila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kallila

Kallila (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kallila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллила tarkoittaa nimeä Kallila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kallila tai Kalla Kallila.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kallila, Finland.

©Tuomas Salste