Kalliojärvi: Sukunimi-info

Kalliojärvi

Tietoja sukunimestä Kalliojärvi

Kalliojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kalliojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 171 max

v. 1985 150

v. 2014 170

v. 2016 172

v. 2018 174

v. 2020 172

v. 2022 169

v. 2023 169

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliojärvi on sijalla 4 368. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 3 966.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalliojärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884–1918

Kalliojärviä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa yhdeksän Kalliojärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kalliojärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1956–1970 kuolleilla

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Kalliojärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 16 Kalliojärven kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Kalliojärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Juupajoki (4 vainajaa) sekä Tampere (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kalliojärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913–1936
Yritykset
perust. –2018

Sana Kalliojärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kalliojärvi

Kalliojärvi
(paikannimi)
Kalliojärvi Karjalassa
(karttanimi)

Kalliojärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 129 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; rakennus; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Kalliojärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalliojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kalliojärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalliojärvenhaara, Kalliojärvenkatu, Kalliojärvenpolku, Kalliojärvenraitti, Kalliojärventie, Kalliojärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kalliojärvet ulkomailla

Ruotsissa Kalliojärvi oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиоярви ("Kalliojarvi") tarkoittaa nimeä Kalliojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kalliojervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Callioierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalliojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kalliojarvi tai Kalliojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalliojärvi tai Kalla Kalliojärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliojärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalliojärvi, Finland.

©Tuomas Salste