Kalliokangas: Sukunimi-info

Kalliokangas

Tietoja sukunimestä Kalliokangas

Kalliokangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kalliokankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 25

v. 2020 25

v. 2021 24

v. 2022 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliokangas on sijalla 19 529. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalliokangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kalliokangas

Kalliokangas
(paikannimi)
Kalliokangas Karjalassa
(karttanimi)

Kalliokangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 77 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kalliokangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalliokangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kalliokangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalliokankaankaari, Kalliokankaankatu, Kalliokankaankuja, Kalliokankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиокангас tarkoittaa nimeä Kalliokangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kalliokangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliocangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalliokangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalliokangas tai Kalla Kalliokangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliokangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalliokangas, Finland.

©Tuomas Salste