Kalliolahti: Sukunimi-info

Kalliolahti

Tietoja sukunimestä Kalliolahti

Kalliolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kalliolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 68 max

v. 2014 55

v. 2016 55

v. 2018 56

v. 2020 56

v. 2022 55

v. 2023 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliolahti on sijalla 10 886. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 032.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalliolahti on melko pitkä nimi.

Kalliolahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kalliolahti on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kalliolahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Kalliolahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1960–1968 kuolleilla

Kuolleet
1960–1968

Vuosina 1960–1968 kuolleet Kalliolahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Kalliolahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kalliolahti. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Kalliolahtea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kalliolahti

Kalliolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalliolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 155 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalliolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalliolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalliolahdenkuja, Kalliolahdenpolku, Kalliolahdentie, Kalliolahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиолахти tarkoittaa nimeä Kalliolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalliolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalliolahti tai Kalla Kalliolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalliolahti, Finland.

©Tuomas Salste