Kalliolinna: Sukunimi-info

Kalliolinna

Tietoja sukunimestä Kalliolinna

Kalliolinna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kalliolinnojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 22

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliolinna on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kalliolinna ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalliolinna on melko pitkä nimi.

Kalliolinna on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kalliolinna on suojattu 1965 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928
Yritykset
perust. 1995–2001

Sana Kalliolinna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kalliolinna

Kalliolinna (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalliolinna on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalliolinna jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalliolinna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalliolinna, Kalliolinnankuja, Kalliolinnantie, Kalliolinnavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиолинна tarkoittaa nimeä Kalliolinna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalliolinna tai Kalla Kalliolinna.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliolinna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalliolinna, Finland.

©Tuomas Salste