Kallionkieli: Sukunimi-info

Kallionkieli

Tietoja sukunimestä Kallionkieli

Kallionkieli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kallionkieli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 47

v. 2017 47

v. 2018 48

v. 2019 48

v. 2020 47

v. 2021 48

v. 2022 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallionkieli on sijalla 12 092. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kallionkieli on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kallionkieli. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kallionkieli-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Kallionkieli

Kallionkieli (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallionkieli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kallionkieli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallionkieli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallionkieli. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллионкиели ("Kallionkijeli") tarkoittaa nimeä Kallionkieli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliongielj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kallionkieli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kallionkieli tai Kalla Kallionkieli.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallionkieli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kallionkieli, Finland.

©Tuomas Salste