Kallionpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kallionpää

Kallionpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Kallionpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 511 max

v. 1985 480

v. 2014 478

v. 2015 474

v. 2016 473

v. 2017 476

v. 2018 470

v. 2019 465

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallionpää on sijalla 1 843.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Kallionpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 49 Kallionpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kallionpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alastaro (4 henkeä), Huittinen (3), Vöyri (3), Turku (3) sekä Punkalaidun (3). Lähes kaikki asuivat Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kallionpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 29.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1905–1942
Yritykset
perust. 1948–2015

Sana Kallionpää tai Kallionpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kallionpää

Kallionpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallionpää on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 43 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kallionpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallionpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallionpääntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kallionpäät ulkomailla

Ruotsissa Kallionpää oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллионпяа ("Kallionpjaa") tarkoittaa nimeä Kallionpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kallionpē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Callionpä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kallionpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kallionpaa tai Kallionpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kallionpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallionpää

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kallionpää, Finland.

©Tuomas Salste