Kalliopohja: Sukunimi-info

Kalliopohja

Tietoja sukunimestä Kalliopohja

Kalliopohja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kalliopohjien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 29

v. 2020 28

v. 2022 28

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliopohja on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kalliopohja ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kalliopohjien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalliopohja on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kalliopohja

Kalliopohja (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalliopohja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalliopohja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalliopohja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalliopohjankuja, Kalliopohjantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиопохья tarkoittaa nimeä Kalliopohja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliopochia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalliopohja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalliopohja tai Kalla Kalliopohja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliopohja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalliopohja, Finland.

©Tuomas Salste