Kalliosaari: Sukunimi-info

Kalliosaari

Tietoja sukunimestä Kalliosaari

Kalliosaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Kalliosaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 219 max

v. 1985 226

v. 2014 245

v. 2016 247

v. 2018 248

v. 2020 251

v. 2022 252

v. 2023 251

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliosaari on sijalla 3 095. Sijoitus listalla on hiukan parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 3 207.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalliosaari on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884–1925

Kalliosaaria tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Kalliosaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kalliosaarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lapua (4 henkeä) sekä Jalasjärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kalliosaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Asuinpaikat 1955–1968 kuolleilla

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Kalliosaaret asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 20 Kalliosaaren kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Kalliosaarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jalasjärvi (3 vainajaa) sekä Lappee (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Kalliosaarta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1930
Yritykset
perust. 2010

Sana Kalliosaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kalliosaari

Kalliosaari
(paikannimi)
Kalliosaari Karjalassa
(karttanimi)

Kalliosaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 476 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi, saari, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kalliosaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalliosaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kalliosaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalliosaarenkuja, Kalliosaarenpolku, Kalliosaarentie, Kalliosaari, Kalliosaari Luohusaari, Pyhäjärven Kalliosaari 1. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kalliosaaret ulkomailla

Ruotsissa Kalliosaari oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиосаари tarkoittaa nimeä Kalliosaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kalliosāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliosarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalliosaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalliosaari tai Kalla Kalliosaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliosaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalliosaari, Finland.

©Tuomas Salste