Kalliovalkama: Sukunimi-info

Kalliovalkama

Tietoja sukunimestä Kalliovalkama

Kalliovalkama on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kalliovalkama-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 27

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliovalkama on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kalliovalkama ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalliovalkama on melko pitkä nimi.

Kalliovalkama on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kalliovalkama on suojattu 1972 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Kalliovalkama osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kalliovalkama esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalliovalkamantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиовалкама tarkoittaa nimeä Kalliovalkama. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliofwalgama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalliovalkama olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalliovalkama tai Kalla Kalliovalkama.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliovalkama

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalliovalkama, Finland.

©Tuomas Salste