Kallis: Sukunimi-info

Kallis

Tietoja sukunimestä Kallis

Kallis on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kalliksien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 31

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallis on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kallis ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kalliksia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kalliksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kallis. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. –2020

Sana Kallis esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kallis

Kallis (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallis on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kallis jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallis esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallismaantie, Kallisstigen, Kallistie, Kallisvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kallis

Kallis on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin suomalaisilla hyvin harvinainen, nykyisin alle 9 Suomen kansalaista.

Kallikset ulkomailla

Ruotsissa Kallis oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 436 henkeä, joiden sukunimi oli KALLIS. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 101 henkeä, joiden sukunimi oli KALLIS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kallis tai Kalla Kallis.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallis

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kallis, Finland.

©Tuomas Salste