Kallojärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kallojärvi

Kallojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kallojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 58

v. 2016 59

v. 2017 60

v. 2018 60

v. 2019 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallojärvi on sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kallojärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kallojärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kallojärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 32 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kallojärviä on 59.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kallojärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Kallojärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kallojärvi

Kallojärvi (paikannimi)

Kallojärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kallojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Kallojärvet ulkomailla

Ruotsissa Kallojärvi oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллоярви ("Kallojarvi") tarkoittaa nimeä Kallojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kallojervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calloierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kallojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kallojarvi tai Kallojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kallojärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallojärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kallojärvi, Finland.

©Tuomas Salste