Kalmanlehto: Sukunimi-info

Kalmanlehto

Tietoja sukunimestä Kalmanlehto

Kalmanlehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kalmanlehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 23

v. 2020 25

v. 2022 25

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalmanlehto on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kalmanlehto ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalmanlehto on melko pitkä nimi.

Kalmanlehto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kalmanlehto on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калманлехто tarkoittaa nimeä Kalmanlehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calmanlechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalmanlehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalmanlehto tai Kalla Kalmanlehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalmanlehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalmanlehto, Finland.

©Tuomas Salste