Kalmukoski: Sukunimi-info

Kalmukoski

Tietoja sukunimestä Kalmukoski

Kalmukoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Kalmukoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 20

v. 2017 21

v. 2018 20

v. 2019 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Kalmukoskien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Kalmukosket asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kalmukosken kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kalmukoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kalmukoski

Kalmukoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalmukoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalmukoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalmukoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalmukoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калмукоски tarkoittaa nimeä Kalmukoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calmucoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalmukoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalmukoski tai Kalla Kalmukoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalmukoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalmukoski, Finland.

©Tuomas Salste