Kalpa: Sukunimi-info

Kalpa

Tietoja sukunimestä Kalpa

Kalpa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kalpojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 1985 35

v. 2015 38

v. 2018 33

v. 2020 32

v. 2022 31

v. 2023 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalpa on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kalpa ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kalpa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kalpa on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kalpa. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kalpaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940
Yritykset
perust. 1954–2005

Sana Kalpa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kalpa osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kalpa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalpakuja, Kalpatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калпа tarkoittaa nimeä Kalpa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalpa tai Kalla Kalpa.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalpa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalpa, Finland.

©Tuomas Salste